Izvor: Blic, 08.Avg.2016, 17:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nagrada za imena onih koji su oskrnavili spomenik Barešiću

Eksponenti radikalne hrvatske desnice ponudili su nagradu od 20.000 kuna za informaciju o, kako navode, gadovima koji su oštetili spomenik hrvatskom teroristi Miri Barešiću, koji je nedavno podignut u njegovom rodnom mestu Drage, Pakoštana.

Kako je preneo portal Index.hr osuđivani narkodiler Velimir Bujanec je putem Fejsbuka javno pozvao na hajku antifašističkih aktivista, te poručio:"Nas zanimaju konkretna imena"

Osim što je ponudio nagradu za informaciju o >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << imenima onih koji su oštetili spomenik, Bujanec je naveo da se "banditi" kriju iza tzv. Antifa - Šibenik.

"Oni koji su se usudili da počine ovakav zločin i oskrvnuli spomenik hrvatskom heroju u Dragama, moraju znati da su time uvredili ne samo rodbinu i prijatelje, već i sve hrvatske dobrovoljce i celi hrvatski narod. Nagradu za imena bandita ponudili su naši iseljenici iz Kanade i biće isplaćena kao doprinos akciji institucija za koje očekujemo da će odraditi svoj posao", napisao je Bujanec.

Pročitajte još:

Fotografija prefarbanog spomenika Barešiću je objavljena ranije danas na Fejsbuku na stranici organizacije Antifa Šibenik uz napomenu: "Nedostajao je završni detalj na spomeniku ubici", a akciju su navodno izveli članovi grupe s murterskog područja.

Index podseća da je Bujanec 2013. uhapšen zato što je kokainom plaćao prostitutke, odnosno zbog krivičnog dela stavljanja narkotika u promet.

Najpre je Bujanec tvrdio da mu to podmeću politički protivnici, ali na kraju je ipak sve priznao te se nagodio s tužilaštvom.

Pravosnažno je osuđen na kaznu od deset meseci zatvora, uslovno na tri godine.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Ekstremisti nude nagradu za imena onih koji su oštetili spomenik Barešiću

Izvor: RTS, 08.Avg.2016

Pripadnici radikalne hrvatske desnice ponudili su nagradu od 20.000 kuna za informaciju o, kako navode, "gadovima" koji su oštetili spomenik hrvatskom teroristi Miri Barešiću, koji je nedavno podignut u njegovom rodnom mestu Drage kod Pakoštana. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.