Nagrada novinarki RTV-a Neveni Vrtulek

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Mar.2017, 19:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nagrada novinarki RTV-a Neveni Vrtulek

Nevena Vrtulek, novinarka Radio Novog Sada, osvojila je 1. mesto u kategoriji „Najbolji prilog emitovan na radiju" na konkursu za nagradu „Cvet jednakosti", u okviru Manifestacije „Kikini dani" u Užicu.

Nagrađena reportaža je priča o socijalnom preduzeću „Filipus" za pravljenje i prodaju soda-vode, koje je otvoreno u porodičnoj kući i delu imanja u Šajkašu i koje je svojim učenicima škole „Milan Petrović", ujedno i članovima udruženja "Vera, ljubav, nada", >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dao na upravljanje profesor Miodrag Miša Blizanac.

Tom prilikom nabavljene su najsavremenije mašine za pravljenje i točenje soda-vode i tako je pružena prilika mladima sa invaliditetom da, prema svojim mogućnostima, počnu ozbiljno da rade. Reportažu, emitovanu u okviru serijala ,,Naše priče" na talasima Radio Novog Sada, možete poslušati na ovom linku. (Ulinkovati na: http://media.rtv.rs/sr_lat/nase-price/22064).

Konkurs za nagradu „Cvet jednakosti" deo je Manifestacije „Kikini dani", posvećene dugogodišnjoj aktivistkinji Udruženja Tijani Petrović - Kiki, a dodeljuje se za medijske priloge koji se bave temama invalidnosti, promocijom aktivnosti, prava i dostignuća osoba sa invaliditetom.

Nagrada „Cvet jednakosti" afirmiše socijalni model invalidnosti, inkluzivni pristup i kreativnost i jedna je od brojnih nagradi u novinarskoj karijeri Nevene Vrtulek.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.