Izvor: B92, 28.Sep.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nadzor nad obaveštajnim službama"

Beograd -- U Beogradu je u utorak otvoren dvodnevni skup "Nadzor nad obaveštajnim službama".

Zamenik ministra odbrane Srbije i Crne Gore Vukašin Maraš izjavio je da je za političku stabilnost SCG i jačanje njenih demokratskih institucija neophodan kvalitetniji nadzor tih službi.

"Više nego ikada u istoriji postavlja se pitanje kako obaveštajne službe mogu da pomognu u borbi protiv globalnog terorizma, a da, istovremeno, njihova delatnost ostane u okvirima etičkih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << normi i demokratskih standarda", rekao je Maraš otvarajući seminar.

Maraš je naveo da je glavni cilj skupa, koji su organizovali Ministarstvo odbrane SCG i Kancelarija Stejt departmenta za bilateralne odnose, upoznavanje sa iskustvima SAD u nadzoru nad tajnim službama i zakonska ovlašćenja u radu tih službi.

Otvaranju seminara prisustvovali su ambasador SAD u SCG Majkl Polt i pukovnik Gordon Drejk iz Ministarstva odbrane SAD. U radu skupa učestvovaće predstavnici Vojno-obaveštajne i Vojno-bezbednosne agencije, Službe za informacije i dokumentaciju, Službe bezbednosti pri Ministarstvu spoljnih poslova, MUP, BIA i Žandarmerije i pripadnici Državne bezbednosti Crne Gore. Predavači na seminaru su američki eksperti za rad i nadzor nad obaveštajnim službama.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.