Izvor: B92, 10.Jun.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nacrt Ustava nije stigao u Ustavni sud

Beograd -- Predsednik Ustavnog suda Srbije Slobodan Vučetić kazao je da nije upoznat sa sadržajem vladinog Nacrta Ustava Srbije.

Prema Vučetićevim rečima, sadržaj tog dokumenta biti prosleđen Ustavnom sudu tek nakon što se nađe u zvaničnoj skupštinskoj proceduri. Vučetić je agenciji Beta kazao da Ustavni sud nema nadležnosti i obaveze da utiče na izradu novog Ustava Srbije i dodao da sud na čijem je čelu nije konsultovan za vreme izrade Nacrta novog ustava. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

"Mi (Ustavni sud) se nećemo nametati, ali ćemo svakako pomoći i dati mišljenje ukoliko nas neko bude konsultovao u procesu izrade Ustava Srbije", kazao je Vučetić.

Vlada Srbije prosledila je prošle nedelje nadležnom skupštinskom odboru nacrt ustava. Prema rečima predsednika Odbora za ustavna pitanja i predsednika Skupštine Srbije Predraga Markovića pred odborom je 16 različith nacrta ustava

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.