Izvor: B92, 16.Sep.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nacionalni savet za manjine

Beograd -- Premijer Srbije Vojislav Koštunica saopštio je da je Vlada donela Uredbu o osnivanju Nacionalnog saveta za manjine.

Prema njegovim rečima, Vlada je o takvom savetu razmišljala i ranije, pre nego što je pitanje vojvođanskih Mađara dospela na dnevni red Evropskog parlamenta i Parlamentarne skupštine Saveta Evrope.

"To nismo uradili pod pritiskom raznih drugih događaja i obaveza, ovo nema nikakve veze sa stvarima koje se dešavaju trenutno u Vojvodini >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa položajem mađarske nacionalne manjine, mada će formiranje ovakvog tela prosto pomoći u rešavanju te stvari. Ali, ovde će se naći i predstavnici svih manjinskih zajednica", rekao je Koštunica.

Premijer je dodao i da se Savet neće baviti samo incidentnim situacijama, već, kako je rekao, i mnogim drugim stvarima vezanim za nacionalne manjine, koje treba da spreče incidente.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.