Izvor: B92, 11.Nov.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na pomolu nova koalicija?

Beograd -- Boris Tadić i Vuk Drašković počeli su pregovore o koaliciji, piše "Blic".

Kako za list "Blic" navodi izvor blizak vrhu Srpskog pokreta obnove, Demokratska stranka i SPO pregovaraju o koaliciji na narednim parlamentarnim izborima.

Osnovni uslov koji Vuk Drašković ističe u pregovorima sa DS je da SPO dobije 15 mesta u budućem sazivu Skupštine Srbije, tvrdi sagovornik "Blica".

Kako saznaje list, verovatno se na izbore neće čekati dugo, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << jer će SPO oboriti sadašnju Vladu Srbije, ukoliko Danica Drašković ne bude postavljena na mesto direktora Instituta za bezbednost. Većina poslanika SPO u Parlamentu, međutim, dodaje sagovornik lista, smatra da rušenje Vlade Srbije nije trenutni interes ove stranke, kao ni pregovaranje sa demokratama.

Visoki funkcioner DS-a Dragan Šutanovac demantuje za B92 da se vode bilo kakvi pregovori. "Nije tačna vest da je DS otpočeo pregovore sa SPO oko koalicije, vezane za naredne parlamentarne izbore, iz više razloga. Jednostavno, DS će na sledećim izborima, kako stvari stoje, izaći samostalno pod nazivom Demokratska stranka- Boris Tadić. Ono što jeste činjenica je da su DS i SPO imali jedinstvene stavove oko važnih državnih pitanja, pre svega Kosova i Metohije, a zatim i saradnje sa Hagom. Međutim, to nisu tačke koje zbližavaju naše stranke toliko da bi išli u koalicione sporazume za izbore", rekao je Šutanovac.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.