Na izbornoj listi SDA stranka Roma, Rumina i Goranaca

Izvor: Večernje novosti, 08.Feb.2014, 13:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na izbornoj listi SDA stranka Roma, Rumina i Goranaca

NOVI PAZAR - Stranka demokratske akcije Sandžaka saopštila je danas da su predstavnici Roma, Rumuna i Goranača prihvatili njihovu ideju o formiranju jedinstvene izborne listu koju bi sačinjavali predstavnici nacionalnih manjina. Kako se navodi u saopštenju SDA Sandžaka, predsednik te stranke Sulejman Ugljanin sastao se sa predsednikom Demokratske lige Roma Jovanom Damjanovićem, predsednicom Demokratskog pokreta Rumuna Natašom Tošić i Građanskom inicijativom Goranaca, s kojima je >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << razgovarao o mogućnostima da zajedno nastupe na predstojećim izborima. "Predsednici ovih partija prihvalili su ideju predsednika SDA i njegove napore da formira jedinstvenu izbornu listu koju bi sačinjavali predstavnici nacionalnih manjina. Oni su izrazili spremnost da se pridruže manjinskoj uniji", navodi se u saopštenju. U cilju smanjenja rasipanja glasova manjinskih zajednica i kako bi uvećao šansu za dobijanje što većeg broja poslanika manjinskog kluba, kako navode, lider SDA Sandžaka nastaviće pregovore sa svim predstavnicima manjinskih stranaka.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

SDA pregovara sa partijama manjina

Izvor: B92, 08.Feb.2014

Novi Pazar -- Stranka demokratske akcije (SDA) Sandžaka Sulejmana Ugljanina pregovara s nekoliko manjinskih partija o formiranju koalicije za učešće na predstojećim izborima...Ta stranka je navela da su predstavnici Demokratske lige Roma (DLR), Demokratskog pokreta Rumuna (DPR) i Građanske inicijative...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.