Na Skupštini SKGO potpisana tri Memoranduma i Sporazum

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Dec.2019, 17:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na Skupštini SKGO potpisana tri Memoranduma i Sporazum

Memorandum o nastavku saradnje u pružanju paketa podrške u oblasti upravljanja ljudskim resursima u 50 gradova i opština u Srbiji, a u okviru projekta "Upravljanje ljudskim resursima u lokalnoj samoupravi", potpisan je danas na 47. Skupštini Stalne konferencije gradova i opština u Srbiji (SKGO).

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić kaže da će tih 50 lokalnih samouprava imati konstantu i kontinuiranu ekspertsku podršku koja će im pomoći da uspostave >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i unaprede sistem za upravljanje ljudskim resursima.

"Taj paket podrške je od velikog značaja. Ukoliko želimo da naši građani budu zadovoljni uslugom, moramo voditi računa o onima koji pružaju uslugu građanima, odnosno zaposlenima u lokalnim samoupravama, njihovim kvalifikacijama, veštinama, ali i o tome koliko su motivisani, jer taj njihov učinak na radnom mestu utiče na rad celokupne lokalne administracije i kvalitet života građana", rekao je Ružić.

Prema njegovim rečima, projekat su finansijski podržale Delegacija EU u Srbiji i Savet Evrope u Beogradu.

Memorandum o saradnji potpisali su Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, Delegacija EU, Misija Saveta Evrope, SKGO i predstavnici gradova i opština koji su korisnici podrške.

Na 47. Skupštini SKGO potpisan je i Memorandum o saradnji u implementaciji paketa podrške u 15 gradova i opština u okviru projekta "Unapređenje dobrog upravljanja na lokalnom nivou", koji sprovodi SKGO, u okviru programa "Podrška Vlade Švajcarske razvoju opština kroz unapređenje dobrog upravljanja i socijalne uključenosti", a koji realizuje UNOPS.

Takođe, potpisan je i Memorandum o saradnji SKGO i Kancelarije UNICEF-a u Srbiji, koji su potpisali generalni sekretar SKGO Đorđe Staničić i direktorka kancelarije UNICEF-a u Srbiji Ređina De Dominićis.

Potpisan je i Sporazum o saradnji o sprovođenju lokalnih projekata u okviru projekta "Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji - Inicijative za inkluziju faza 2", koji su potpisali predstavnici GIZ, SKGO i predstavnici gradova i opština koji su korisnici podrške.

Na današnjoj skupštini, SKGO bira nove članove Predsedništva, članove i predsednika Nadzornog odbora, predsednike odbora, kao i predsednika SKGO.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Potpisano nekoliko sporazuma o saradnji u oblasti upravljanja ljudskim resursima

Izvor: Beta Video, 11.Dec.2019

BEOGRAD - Na Skupštini SKGO su potpisani Memorandum o saradnji u implementaciji paketa podrške u oblasti upravljanja ljudskim resursima u 50 gradova i opština i Memorandum o saradnji u implementaciji paketa podrške u 15 gradova i opština u okviru projekta ``Unapredjenje dobrog upravljanja na lokalnom...

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.