Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Jun.2008, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na Gazimestanu nekoliko hiljada ljudi

PRIŠTINA - Nekoliko hiljada Srba okupilo se na Gazimestanu na parastosu poginulim srpskim ratnicima u Kosovskoj bici 1389. godine a čitav događaj obezbeđuju pojačane policijske i vojne snage.

Glavni prilazi Gazimestanu, udaljenom nekoliko kilometara od Prištine, strogo su kontrolisani.

Autobuse sa posetiocima današnjeg parastosa, koji dolaze iz više pravaca, obezbeđuje i prati policija do samog Gazimestana. Na putu iz pravca Kosovske Mitrovice je posebno pojačano >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << patroliranje i kontrola vojnika Kfora.

Neki od učesnika Vidovdanskog parastosa nose srpske zastave i garderobu sa državnim obeležjima Srbije i Srpske pravoslavne crkve.

Opelo palim srpskim junacima na Gazimestanu služiće vladika raško-prizrenski Artemije, a prisustvovaće ministri za Kosovo i Metohiju Slobodan Samardžić i vera Radomir Naumov.

Prema dosadašnjim informacijama policije, incidenata nije bilo.

Policija je izmenila i režim saobraćaja trasom magistrale koja prolazi pored Gazimestana, tako da se svi koji ne idu na parastos upućuju na alternativne pravce.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.