NVO: 238 ometene dece umrlo u bugarskim centrima

Izvor: NaDlanu.com, 20.Sep.2010, 20:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NVO: 238 ometene dece umrlo u bugarskim centrima

SOFIJA, 20. septembra 2010. (Beta-AP) - Više od 200 dece ometene u razvoju umrlo je u državnim centrima u Bugarskoj u poslednjih deset godina, a među ozrocima su i glad i iscrpljenost, saopštio je danas Helsinški odbor za ljudska prava u Bugarskoj. Najmanje tri četvrtine tih smrti moglo je biti sprečeno, precizirala je organizacija u izveštaju, dodavši da je 31 dete umrlo od gladi, 84 od iscrpljenosti, a dvoje dece od posledica nasilja. ...

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bugarska: Deca umiru od gladi u domovima

Izvor: Mondo, 20.Sep.2010

U protekloj deceniji u državnim domovima u Bugarskoj od gladi, iscrpljenosti i iz drugih razloga umrlo je 238 dece sa posebnim potrebama.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.