Izvor: B92, 10.Apr.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NUNS zabrinut zbog Studija B

Beograd -- Nezavisno udruženje novinara Srbije saopštilo da je zabrinuto zbog privatizacije Studija B.

NUNS podseća da to udruženje nije protiv privatizacije medija, ali da u slučaju Studija B treba odgovoriti kome se i zašto žuri kada je rok za privatizaciju lokalnih elektronskih medija kraj 2007. "Zašto je konkurs za privatizaciju Studija B objavljen pred početak višednevnog, neradnog praznika, u paketu s komunalnim i nekim drugim preduzećima", navodi se u saopštenju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << NUNS-a.

Agencija za privatizaciju objavila je u petak, 6. aprila, u listu Politika, prospekt u kom se svi zainteresovani za kupovinu kapitala, odnosno imovine te medijske kuće pozivaju da odgovarajuću dokumentaciju dostave u roku od sedam dana od dana oglašavanja prospekta.

Studio B, prema podacima iz prospekta, ima 297 zaposlenih, na prodaju se nudi 70 odsto ukupnog kapitala i 70 odsto ukupnog državnog kapitala. U sklopu kapitala Studija B su objekti na 405 kvadratnih metara, zemljište, televizijska i radio oprema, reportažna kola, emisiona RTV oprema i vozni park.

Prema podacima iz finansijskih izveštaja, ukupna vrednost imovine Studija B zaključno s 31. decembrom 2006. iznosila je 2.830.620 evra, a ukupne obaveze 2.042.785 evra.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.