Izvor: B92, 18.Jul.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NUNS: Zloupotreba slobode štampe

Beograd -- NUNS ukazuje na neprofesionalnost i neetičnost medija jer objavljuju tekstove čiji su autori osumnjičeni za zločine.

Nezavisno udruženje novinara Srbije saopštava da je jedan od najnovijih primera zloupotrebe slobode štampe kolumna Mire Marković, udovice bivšeg predsednika Jugoslavije i Srbije, u dnevnom listu Pravda. NUNS podseća da je pre nepunih mesec dana za Mirom Marković raspisana međunarodna poternica zbog organizovanja međunarodnog šverca cigareta >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tokom devedesetih.

Nedavno je obnovljena i međunarodna poternica za istom osobom zbog učešća u nezakonitoj dodeli državnih stanova, a svojevremeno su istražni organi bezuspešno tražili Miru Marković i zbog informativnog razgovora u vezi sa ubistvom bivšeg predsednika Srbije Ivana Stambolića.

NUNS smatra da je sudnica jedino mesto na kom osumnjičeni za teška krivična dela mogu da govore.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.