NUNS: Cenzura Vlade Srbije

Izvor: B92, 17.Mar.2011, 12:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NUNS: Cenzura Vlade Srbije

Beograd -- Nezavisno udruženje novinara Srbije osudilo je odluku Vlade Srbije da zabrani objavljivanje intervjua koje su sa listom Danas već dogovorila dva člana te Vlade

NUNS ocenjuje da je reč o svojevrsnoj cenzuri jer građani imaju pravo da znaju šta misle i nameravaju ministri i drugi predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti.

Državni organi su obavezni da građanima omoguće slobodan pristup informacijama, a ne da taj pristup blokiraju dodaje se u saopštenju NUNS.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
"Pravo je Vlade i drugih organa da uređuju odnose sa medijima i procedure u komunikaciji sa javnošću, što podrazumeva zaštitu poverljivih podataka i informacija. Ali, time ne sme biti narušeno pravo javnosti da zna šta i kako Vlada radi”, ocenjuje novinarsko udruženje.

NUNS je saopštio da razume odluku Vlade da "deluje jedinstveno” ali da ne misli da je ograničavanje pristupa medijima način da se to učini.

"Time se može samo privremeno osigurati jednoglasje, a stvarno jedinstvo se, kao što dobro znaju i Vlada i političke partije, obezbeđuje samo čvrstim okupljanjem oko jasnog programa”, navodi se u saopštenju NUNS.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vlada zabranila objavljivanje dva intervjua s ministrima

Izvor: Blic, 17.Mar.2011

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) osudilo je odluku Vlade Srbije da zabrani objavljivanje intervjua koje su sa listom Danas već bila dogovorila dva člana te Vlade i ocenilo da je reč o svojevrsnoj cenzuri jer građani imaju pravo da znaju šta misle i nameravaju ministri i drugi predstavnici...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.