NS: Humanitarni turnir za malog Konstantina

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Maj.2017, 21:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NS: Humanitarni turnir za malog Konstantina

Konstantin Janković ima osam godina i nadu da će nakon treće operacije moći što samostalnije da hoda. Za to je potreban novac koji se skuplja putem humanitarnih turnira.

Jedan takav, održava se sutra.

Koletu je zbog neodstatka kiseonika na porođaju dijagnostikovana cerebralna paraliza. Nakon toga, njegova porodica svakodnevno se bori da se njegovo stanje popravi, što nažalost iziskuje određena finansijska sredstva.

Kako bi se pomoglo, brojni mladi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << humani ljudi organizuju akcije, a ovoga puta to čini Savez studenata Pravnog fakulteta.

"Ovaj put smo odlučili da organizujemo akciju za Konstantina, koja će se organizovati u bilijar klubu Džoker sutra od 10 sati ujutro. Turnir je organizovan tako što će na ulazu u bilijar klub stajati kutija u koju će moći da se stavljaju dobrovoljni prilozi i ne postoji nikakva fiksna kotizacija nego će se samo novac ubacivati u kutiju za dobrovoljne priloge", kaže Dragana Janković, Savez studenata Pravnog fakulteta.

Sav prihod od turnira biće uplaćen na Konstantinov račun, dodaju organizatori. Za njegovu operaciju i lakši i lepši korak nedostaje svega 1.000 evra.

Njegova samohrana majka, koja zbog konstantne nege koju mora da pruža Konstantinu, nije u mogućnosti da se zaposli, a cena mesečnih terapija od preko 400 evra premašuje sumu koju dobijaju u okviru tuđe nege i pomoći.

"Konstantin jedino što dobija to je tuđa nega i pomoć koja je 26.800 što je jako mali iznos, ja nisam u prilici da radim, moj posao bi možda mogao da bude 3-4 sata koliko on ostaje u školi i zato sve vreme moram da budem pored njega, a tu su te njegove redovne terapije koje moramo da sprovodimo, jer ne bi inače bilo napretka", kaže.

Prijave za turnir u bilijaru su večeras do 22 časa. Zainteresovani mogu da se prijave ili na stranici „Humanitarci Pravni fakultet" ili na broj telefona 064/1156141.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.