NS: Festival Infant od 25. juna

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Jun.2017, 12:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NS: Festival "Infant" od 25. juna

44. Internacionalni festival alternativnog i novog teatra "Infant", koji organizuje novosadski Kulturni centar, biće održan od 25. juna do 1. jula u Srpskom narodnom pozorištu, Novosadskom pozorištu i Kulturnom centru Novog Sada. 

Na konferenciji za novinare, program festivala predstavio je selektor i izvršni producent Simon Grabovac, dok je jedan od propratnih programa predstavila Nela Antonović iz Teatra Mimart.

Ove godine možemo da se pohvalimo da će naša >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << publika imati priliku da pogleda 10 vrlo kvalitetnih predstava iz Engleske, Rumunije, Indije, Srbije, Kanade, Makedonije i Amerike u toku sedam festivalskih dana – rekao je Grabovac.

Prema rečima izvršnog producenta festivala, ovogodišnji "Infant" dobio je finansijsku podršku od Grada Novog Sada, Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama i Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

Izložba fotografija na važnom festivalu "Infant" koji pokreće inovativno i alternativno stanovište u pozorištu, usko je povezana sa radom Mimarta koji je veliki broj puta učestvovao u okviru festivala sa predstavama, performansima, na debatama i konferencijama – istakla je Antonović.

Internacionalni festival alternativnog i novog teatra je međunarodni pozorišni festival, koji se razvio iz festivala "Malo pozorje", i predstavlja spoj nesvakidašnje pozorišne interpretacije, neklasičnog pristupa glumačkom izražavanju i modernom jeziku teatra. "Infant" je kreiran sa velikom željom da otvori novi prostor za razmenu kulturnih vrednosti sa svetom i da obezbedi adekvatan kontekst za kreativnu energiju mladih stvaralaca.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.