NOVE CENE U SKUPŠTINSKOM RESTORANU: Evo šta je poskupelo, a šta je i dalje mnogo jeftino (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 09.Avg.2016, 19:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NOVE CENE U SKUPŠTINSKOM RESTORANU: Evo šta je poskupelo, a šta je i dalje mnogo jeftino (FOTO)

Ako se rad novog saziva srpskog parlamenta po izmenama cenovnika skupštinskog restorana poznaje, njegovi članovi će ubuduće manje jesti juneću supu, koja je u međuvremenu poskupela dva dinara.

Umesto dosadašnjih 31, one koji je ipak budu naručili, ovo jelo koštaće 33 dinara, ali balans ipak nije narušen jer u ponudi skupštinske kuhinje više nema teleće čorbe: na mesto nje, čija je cena bila 117 dinara, došla je ona jagnjeća, i to šest dinara jeftinija.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs <<
Za razliku od predjela i ribe, kod kojih se meni nije menjao, u gotovim jelima došlo je do izvesnih promena kada je u pitanju ponuda, pa tako skupštinski restoran više ne nudi rižoto od lignji (325 dinara) ili teleći ribić na kajmaku (420), ali su zato sada tu ćureći medaljoni  u sosu od gorgonzole (434 dinara) i juneći gulaš sa testeninom (193 dinara).

Foto: Telegraf

Jelima sa roštilja se takođe nisu menjale cene, osim što je meni u ovom segmentu obogaćen za jedno jelo više - rolovani ćevap u slanini, vredan 189 dinara.

Među varivima više nema prebranca, koji je nekada stajao 52 dinara, ali je sada tu sataraš koji će poslanici plaćati 46 dinara, dok ostala jela koštaju koliko i pre.

Foto: Telegraf

Što se salata tiče, skupštinski restoran je u svoju ponudu uvrstio srpsku salatu, koja je zamenila kisele krastavce, a za razliku od njih, koji su koštali 37 dinara, za nju će gosti skupštinskog restorana morati da izdvoje 24 dinara.

Izbor poslastica je osvežen, pa će narodni predstavnici od sada moći da se zaslade parfeom od lešnika (118 dinara) i lubenicom (95) umesto tiramisuom (102) i čokoladnom tortom (74), dok su grčka baklava i čiz kejk nepromenjene stavke na jelovniku, a takve su i njihove cene.

(J.B.)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.