NIN ostao bez fotografije; Izdavač: Neprimereno za zemlju u kojoj je ubijen premijer FOTO

Izvor: B92, 28.Nov.2019, 08:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NIN ostao bez fotografije; Izdavač: Neprimereno za zemlju u kojoj je ubijen premijer FOTO

Beograd -- Nakon bure koju je izazvao u javnosti zbog naslovne fotografije predsednika Srbije na nišanu, nedeljnik NIN jutros nema fotografiju na naslovnoj strani.

Kako je Tanjug preneo saopštenje izdavača NIN-a Ringier Axel Springer Srbija, NIN je jutros osvanuo bez fotografije na naslovnoj strani jer je prvobitni izbor fotografije, prema mišljenju izdavača, bio neprimeren, pogotovo u zemlji u kojoj je ubijen premijer.

Iz Ringier Axel Springer Srbija navode da, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << iako je promenjena fotografija na naslovnoj strani, sadržaj članka naslova "Afera oružje: ko ruši Krušik" ostaje nepromenjen.

Ringier navodi da će izdanje NIN-a sa novom naslovnom stranom biti objavljeno što je brže moguće.

Na naslovnoj strani koja je juče objavljena na društvenim mrežama tog nedeljnika, nalazila se fotografija na kojoj je oružje sa cevi upereno prema predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

- Vučić "na nišanu" na naslovnoj NIN-a; Čitaoci: "Skandalozno", "Povucite broj, spasite se bruke"

- Ćulibrk za B92: To je Tanjugova slika, a sad svima smeta; Tanjug: NIN kropovao fotografiju

Nastavak na B92...






Povezane vesti

NIN bez fotografije na naslovnoj strani

Izvor: RTS, 28.Nov.2019

NIN na naslovnoj strani današnjeg izdanja nema fotografiju, jer je prvobitni izbor fotografije, prema mišljenju izdavača, bio neprimeren, pogotovo u zemlji u kojoj je ubijen premijer, saopštio je izdavač NIN-a "Ringijer Aksel Špringer Srbija". ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.