NEMA POTVRDE SSP U SKUPŠTINI!

Izvor: Kurir, 05.Jun.2008, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NEMA POTVRDE SSP U SKUPŠTINI!

BEOGRAD - Ekspertski tim DSS ocenio je juče da su Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju sa EU i Prelazni sporazum o trgovini i trgovinskim pitanjima pravno nevažeći i da bez ponovnog angažovanja Brisela i Beograda na otklanjanju njihovih nedostataka ne mogu biti ratifikovani u Skupštini Srbije.

„Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju sa Evropskom unijom i Prelazni sporazum u postojećem obliku nisu saglasni s međunarodnim pravom i Ustavom Srbije. Očigledno je da ovi sporazumi >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << sadrže bitne nedostatke, koji ih čine pravno nevažećim. Sasvim je sigurno da se bez ponovnog angažovanja ugovornih strana ti nedostaci ne mogu otkloniti“, navedeno je u pravnoj ekspertizi DSS, koja je juče objavljena na internet sajtu te stranke, uz upozorenje da pomenuti sporazumi u postojećem obliku ne mogu biti potvrđeni u Skupštini Srbije.

„Saglasno Bečkoj konvenciji, u trenutku potvrđivanja SSP u Skupštini mora postojati potpuna saglasnost volja ugovornih strana o tekstu sporazuma. Isto tako, da bi SSP bio potvrđen u Narodnoj skupštini tekst sporazuma mora biti u potpunosti usaglašen sa Ustavom Srbije. Ovo su jasni i jednostavni uslovi, bez čijeg ispunjenja SSP neće moći da ostvari svoju osnovnu svrhu, a to je pridruživanje i priprema za pristupanje Srbije Evropskoj uniji“, ocenio je pravni tim DSS.

Pravna ekspertiza sporazuma sa EU usaglašena je sa Novom Srbijom, a potom dostavljena i potencijalnim partnerima za formiranje parlamentarne većine - Socijalističkoj partiji Srbije i Srpskoj radikalnoj stranci.[ antrfile ]

SOCIJALISTI NAKNADNO O ANALIZI

Socijalistička partija Srbije razmatraće narednih dana sa svojim koalicionim partnerima pravnu analizu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju koju su izradili Demokratska stranka Srbije i Nova Srbija, rekao je juče lider socijalista Ivica Dačić. On je kazao da će socijalisti s Partijom ujedinjenih penzionera i Jedinstvenom Srbijom razmotriti analizu „u narednih dan-dva“.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.