Izvor: B92, 11.Nov.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NDNV o radikalskoj vlasti u Kikindi

Kikinda -- Nezavisno društvo novinara Vojvodine protestuje zbog protiska na mladog književnika Srđana Tešina.

Nezavisno društvo novinara Vojvodine upozorava javnost da se nastavlja "surova kampanja radikalskih lokalnih moćnika u Kikindi protiv javnih ličnosti iz toga grada koji imaju hrabrosti i dostojanstva da kritikuju politiku koja je uništila i unazadila ovu zemlju, i njeno okruženje."

Na meti te politike sada se našao ugledni mladi književnik i novinar >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Srđan Tešin. Povod za napad na Tešina bio je intervju koji je dao, posle izlaska njegovog novog romana iz štampe, za splitski "Feral tribjun".

Opštinski odbor SRS-a je na ovaj intervju reagovao saopštenjem za javnost koje predstavlja svojevrsni poziv na linč, zbog toga što se Tešin "usudio da u, zamislite, stranoj štampi" kritikuje kikindsko opštinsko rukovodstvo i radikalsku politiku.

Tešin je već snosio posledice dolaska radikala na vlast u Kikindi i njihovog obračuna sa političkim neistomišljenicima - kada je ostao bez posla, odnosno kada je smenjen sa mesta urednika u Domu omladine Kikinda.

NDNV ukazuje na činjenicu da se u manjim sredinama gde su radikali i socijalisti na vlasti, vrši veliki pritisak na mlade i slobodomisleće ljude koji uglavnom nemaju nikakvu zaštitu jer se nalaze daleko od očiju javnosti.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.