Izvor: B92, 23.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NATO: Sarađivaćemo s novom vladom

Brisel -- NATO navodi da želi da sarađuje s novom vladom, a da će mirovne snage NATO-a nastaviti da štite srpsku manjinu na Kosovu.

U saopštenju generalnog sekretara NATO-a Japa de Hop Shefera piše da NATO s nestrpljenjem iščekuje formiranje nove vlade Srbije, posvećene daljim evroatlantskim integracijama. "Alijansa će nastaviti da sarađuje s novom vladom, kada ona bude formirana, kako bi naši odnosi bili produbljeni i putem Partnerstva za mir", dodao je on.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Kada je reč o procesu rešavanja statusa Kosova, Shefer je pozvao vlasti Srbije da pokažu umerenost, fleksibilnost i pragmatizam u procesu rešavanja statusa. "NATO će i dalje osiguravati bezbedno okruženje za sve zajednice na Kosovu u osetljivom periodu", navodi on.

NATO ima 16.000 vojnika raspoređenih na Kosovu, koji su u stanju povišene pripravnosti uoči predstojećeg objavljivanja izveštaja Ujedinjenih nacija o statusu Kosova.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.