NAPAD NA VUČIĆA U SREBRENICI Tužilaštvo BiH još bez informacija za Skupštinu

Izvor: Blic, 08.Dec.2015, 13:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NAPAD NA VUČIĆA U SREBRENICI Tužilaštvo BiH još bez informacija za Skupštinu

Tužilaštvo BiH nije dostavilo Nezavisnom odboru Parlamentarne skupštine BiH informaciju o napadu na premijera Srbije Aleksandra Vučića u Srebrenici 11. jula i eventualnoj odgovornosti za ovaj napad direktora Direkcije za koordinaciju policijskih tela BiH Mirsada Vilića.

Predsedavajući Odbora Žiko Krunić izjavio je da do današnje sednice ovog tela nije stigla informacija Tužilaštva.

- Sačekaćemo povratnu informaciju Tužilaštva i kada dobijemo ponovo ćemo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << razmotriti to pitanje - rekao je Krunić novinarima u Sarajevu.

Prema njegovim rečima, dopis Tužilaštvu je upućen na osnovu zaključka sa prošle sednice Nezavisnog odbora, koja je održana 17. novembra.

- Tužilaštvo će u okviru svojih nadležnosti to razmotriti, verujem, u mogućim rokovima i očekujemo povratnu informaciju. Tek nakon te informacije će Nezavisni odbor doneti odgovarajuće zaključke - naveo je Krunić.

On je istakao da nije zadovoljan tempom rada Tužilaštva pri utvrđivanju nekih činjenica, konstatujući da je evidentno kašnjenje u rasvetljavanju napada na Vučića na komemoraciji u Potočarima 11. jula.

Podsećajući da je ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić uputio Nezavisnom odboru zahtev za smjenu Vilića zbog navedenog događaja u Srebrenici, Krunić je naveo da je takav akt Ministarstvo bezbednosti uputilo Tužilaštvu BiH.

- Očekujemo da će Tužilaštvo na bazi informacija koje ima Ministarstvo bezbednosti, svojih nadležnosti i procedura završtiti taj deo posla - rekao je Krunić.

Prema njegovim riječima, činjenica je da do sada, ako se posmatra kada se desio napad na Vučića i koji je danas datum, nema pokrenutih nikakvih postupaka, ali ni zaključka da nema osnova za pokretanje postupka.

- U odnosu na sam događaj to dugo traje - ocenio je Krunić.

Novu sednicu Nezavisnog odbora Krunić je najavio za kraj meseca, uz napomenu da bi mogla biti sazvana i ranije ukoliko stigne tražena informacija Tužilaštva BiH.

Inicijativu za Vilićevu smenu zbog događaja u Srebrenici 11. jula ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić pokrenuo je u avgustu, ali Nezavisni odbor nikad nije zauzeo konačan stav o njoj.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.