NALED: Većina privrednika smatra da su uslovi poslovanja loši

Izvor: EurActiv Srbija, 25.Mar.2019, 13:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NALED: Većina privrednika smatra da su uslovi poslovanja loši

Više od polovine privrednika u Srbiji smatra da su uslovi poslovanja loši, pokazalo je istraživanje Nacionalne alijanse za lokalni eknomski razvoj (NALED) o stavovima o sivoj ekonomiji, koji su predstavljeni 25. marta. Istraživanje je pokazalo i da, po oceni privrede, svaka peta firma u Srbiji posluje u sivoj zoni ali i da tri četvrtine privrednika veruje da je obim sive ekonomije smanjen u prethodnih godinu dana.
Opširnije...

Nastavak na EurActiv Srbija...






Povezane vesti

NALED: Privreda pozitivno ocenjuje aktivnosti na suzbijanju sive ekonomije

Izvor: JUGpress.com, 25.Mar.2019

BEOGRAD..Mišljenja privrednika o uslovima poslovanja u Srbiji su podeljena...Nešto više od polovine (54%) smatra da su loši, ali skoro trećina ocenjuje da su poboljšani u poslednjih godinu dana, posebno u domenu suzbijanja nelojalne konkurencije i čak 78% navodi da je došlo do smanjenja obima...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.