NAJNOVIJE VESTI sa srpsko-makedonske granice: Đorđević sa Zajedničkim snagama vojske i policije (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 01.Maj.2017, 14:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NAJNOVIJE VESTI sa srpsko-makedonske granice: Đorđević sa Zajedničkim snagama vojske i policije (FOTO)

Ministar odbrane Zoran Ðorđević, u pratnji zamenika komandanta Združene operativne komande Generalštaba general-majora Slavoljuba Janićijevića, obišao je danas Zajedničke snage vojske i policije angažovane na zaštiti državne granice sa Makedonijom. On je tom prilikom poručio da je bezbednosna situacija stabilna i da trenutno nema nikakvih indicija da postoji ugrožavanje bezbednosti i imovine građana.

Tokom obilaska posednutog objekta „Cakanovac“, komandant Zajedničkih >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << snaga vojske i policije brigadni general Dejan Janković informisao je ministra odbrane da je stanje u svim sektorima u zoni odgovornosti Zajedničkih snaga redovno i da se uspešno izvršavaju svi planski zadaci.

General Janković je, takođe, istakao da se zaštita državne granice vrši kombinacijom linijskog i dubinskog obezbeđenja.

Prema njegovim rečima, od početka angažovanja Zajedničke snage uspešno su sprečile više od 21.000 migranata da ilegalno pređu državnu granicu naše zemlJe, a 140 krijumčara je lišeno slobode.

Foto: mod.gov.rs

Nakon obilaska položaja, Ðorđević je istakao da se Zajedničke snage vojske i policije, svakodnevno, pa tako i tokom prvomajskih praznika, nalaze na svojim dužnostima obezbeđivanja granice i sprečavanja ilegalnih prelazaka, krijumčarenja ljudi, ali i da štite bezbednost svih naših građana i njihove imovine.

- Bezbednosna situacija je stabilna i trenutno nemamo nikakvih indicija da postoji ugrožavanje bezbednosti i imovine naših građana, što ne znači da vojska, policija i ostale bezbednosne službe ne prate situaciju. Neprekidno pratimo situaciju i u skladu sa tim, prilagođavamo angažovanje naših snaga - ocenio je Ðorđević.

Foto: mod.gov.rs

Govoreći o današnjem sastanku sa pripadnicima Zajedničkih snaga, ministar odbrane je istakao da je bilo reči o tekućim aktivnostima, kao i o poboljšanju materijalnog položaja naše vojske i policije, a zaključak je da Vlada Republike Srbije čini sve kako bi materijalni položaj vojske i policije, iz dana u dan, bio sve bolji.

Foto: mod.gov.rs

U okviru obavljanja svakodnevnih zadataka, pripadnici Zajedničkih snaga koriste najsavremeniju opremu i tehnička sredstva, a ministar je, sa saradnicima, na jednom od položaja, bio u prilici da se uveri u značaj termovizijske opreme u akcijama sprečavanja ilegalnih prelazaka državne granice i krijumčarenja ljudi.

Foto: mod.gov.rs

Nakon obilaska državne granice sa Republikom Makedonijom, ministar Ðorđević je sa saradnicima nenajavljeno obišao pripadnike Vojske Srbije na Bazi „Jug“.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

ĐORĐEVIĆ: Stabilno na južnoj granici

Izvor: OkRadio.rs, 02.Maj.2017, 10:13

Vranje - Ministar odbrane Zoran Đorđević u pratnji zamenika komandanta Generalštaba general-majora Slavoljuba Janićijevića, obišao je Zajedničke snage vojske i policije angažovane na zaštiti državne granice sa Makedonijom, saopštilo je Ministarstvo odbrane. Tokom obilaska objekta „Cakanovac“...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.