Muzičar i dizajnerka zavoleli kozarstvo

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Maj.2016, 13:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Muzičar i dizajnerka zavoleli kozarstvo

Blaženka i Goran Beronja su pre pet godina napustili Novi Sad i otišli da žive na salašu pored Bezdana. Dvoje mladih fakultetski obrazovanih ljudi kažu da se nikada nisu pokajali i da se ni ne bi ponovo vratili u grad.

Svakoj od dvadesetak koza i njihovim jarićima znaju imena. Malo stado je kapital koji ne žele da uvećavaju, već samo imaju nameru da poboljšavaju kvalitet svojih usluga.

Blaženka je aktivna preduzetnica, bavi se i dizajnom. Za pet godina, učestvovala >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je u brojnim prekograničnim projektima, radionice su održavane i kod nje na salašu, mada najviše voli da je zovu kozarka ili poljoprivrednik.

Goran je i veliki ljubitelj džeza , pa je salaš često mesto dobrih svirki, ali i mesto nastanka jedinstvenog kozijeg sira samo za odabrane kupce.

I tako je salaš nadomak Bezdana već pet godina zamenio Novi Sad, ali dao i novi kvalitet životu.

Blaženka i Goran kažu da je za to potrebno puno ljubavi, volje i puno prijatelja koji vas razumeju, ali i želja da živeći u prirodi i sa prirodom taj život bude ispunjen radom i dobrim druženjem. Kažu da su u tome uspeli i da se nikada neće vratiti u grad.

277

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.