Izvor: B92, 14.Avg.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mustafi dobio pritvor od 30 dana

Pristina -- Medjunarodni istrazni sudija na Kosovu odredio je u utorak uvece pritvor od 30 dana visokom oficiru Kosovskog zastitnog korpusa Rustemu Mustafi - Remiju, koji je uhapsen proslog vikenda pod optuzbom za mucenja i ubistava najmanje pet ilegalno zatocenih osoba.

Njegov advokat Aziz Redza izjavio je jutros da je Mustafa negirao optuznicu u celosti, ocenjujuci da nije utemeljena na cinjenicama. On je preneo Mustafinu poruku da je spreman da prihvati krivicu, ako samo jedan >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << svedok bude svedocio da je on pocinio zlocine. Protiv Mustafe istraga je prosirena za krivicno delo ratnih zlocina protiv civilnog stanovnistva po clanu 142. Krivicnog zakona Savezne Republike Jugoslavije, dodao je Redza. U znak protesta zbog hapsenja Rustema Mustafe - Remija, Albanci su za sredu najavili novo okupljenje u njegovom rodnom Podujevu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.