Mustafa: Ova Vlada ne rešava probleme

Izvor: Akter, 16.Dec.2015, 23:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mustafa: Ova Vlada ne rešava probleme

Predsednik opštine Preševo Ragmi Mustafa izjavio je danas da od sukoba na jugu Srbije 2000/2001. godine nijedna vlada Srbije nije učinila ništa da reši najveći broj problema na tom području, posebno političkih, a da sadašnja pogotovo to ne čini

Ova Vlada ne da ne pokazuje spremnost da razgovara i nastavi sa rešavanjem problema, ne samo Albanaca u Preševskoj dolini, nego nije sklona da sluša ni Koordinaciono telo, rekao je Mustafa novinarima posle radnog sastanka tog >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << Vladinog tela povodom 15. godišnjice postojanja.

On je precizirao da je 12 tačaka iz sporazuma o prekidu sukoba na jugu Srbije još nerešeno, a svi oni su iz oblasti politike, "zbog čega su i bili oružani sukobi".

Predsednik Korodinacionog tela Zoran Stanković preneo je da je na sastanku zaključeno da je u 2015. godini završeno više objekata koji su ranije počeli da se grade, a među njima odeljenje subotičkog Ekonomskog fakulteta u Bujanovcu i porodilište u Preševu.

Podeljeno je i 312 stipendija za srednjoškolce, po 6.000 dinara mesečno, dodao je on.

Stanković je istakao da je na sastanku razgovarano o planovima za sledeću godinu i da je dogovoreno da neke stvari moraju da budu rešavane po prioritetu, saglasno

odlukama Vlade Srbije donetim posle dogovora sa političkim predstavnicima Albanaca u sedam tačaka.

On je rekao da je bilo reči i o rešavanju nekih drugih problema, proisteklih, pre svega, zbog velikog broja izbeglica sa Bliskog Istoka u Preševu, ali i u Bujanovcu.

Sastanku su prisustvovali i Nagip Arifi iz Bujanovca i Nebojša Arsić iz Medveđe.

Predsednik Nacionalnog saveta Albanaca Jonuz Musliju rekao je u utorak uveče za agenciju Preševa Jon da neće doći u Beograd na obeležavanje 15. godišnjice tog državnog organa Srbije koje, po njegovoj oceni, za deceniju i po ništa nije uradilo za Albance iz Preševske doline, niti za promociju demokratskih procesa u ovom delu Evrope.

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.