Murić protiv Zakona o regionalizaciji

Izvor: S media, 22.Jun.2009, 20:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Murić protiv Zakona o regionalizaciji

"Zakon o regionalnom razvoju, koji se nalazi u skupštinskoj proceduri, veoma je nepovoljan za veći deo Sandžaka", izjavio predsednik Stranke za Sandžak Fevzija Murić.

"Aktuelna vlast ovim zakonom pokušava da se predstavi demokratskom pred medjunarodnom javnošću kako bi sebi obezbedila predpristupne fondove", dodao je Murić.

On je apelovao na poslanike sandžačkih partija u Skupštini Srbije da ne glasaju za predloženi zakonski propis.

Murić, koji >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << je i član Gradskog veća, rekao je da se ovim zakonom Srbija uvodi u dalju centralizaciju i beogradizaciju jer budući regioni ne bi imali nikakve nadležnosti.

On je primetio da se kao subjekti regionalnog razvoja pominju Vlada Srbije, ministarstva, vladini fondovi i agencije i saveti.

"Predloženi Zakon o regionalnom razvoju predstavlja ilustrativan primer dalje diskriminacije prema Sandžaku", rekao je Murić i kao primer naveo da opština Tutin nema nikakvih dodirnih tačaka sa opštinama Šumadije i centralne Srbije ili, kako je rekao, Sjenica sa opštinama u zapadnoj Srbiji.

"To zapravo znači da vlada Srbije nije poštovala nikakvu metodologiju i parametre za njihovo formiranje", rekao je Murić sugerišući potrebu jedinstva sandžačkih i političkih faktora kako bi se smanjio negativan odnos države prema tom regionu.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.