Muftija, sa minareta, na čelo liste

Izvor: Večernje novosti, 07.Mar.2016, 22:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Muftija, sa minareta, na čelo liste

BIĆU nosilac liste Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka na predstojećim izborima i zbog toga će moja funkcija muftije sandžačkog privremeno mirovati. Na ovakav potez odlučio sam se zbog stalnih molbi iz BDZS i zbog nespojivosti verske i političke dužnosti. Ovo je u ponedeljak na konferenciji za medije u Novom Pazaru objavio muftija sandžački Muamer Zukorlić, koji je posebno naglasio da "politički sektor ugrožava Bošnjake u Sandžaku" i da mu je moralna i opštecivilizacijska >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << obaveza da iskustvo, znanje i ono što mu je Alah dao stavi na raspolaganje narodu. - Očekujem opštu podršku na izborima, narednih dana predstaviću i svoju političku platformu - rekao je Zukorlić, uz očekivanje da će oko sebe okupiti i druge partije i značajne pojedince. Na pitanje da li sve ovo znači da će se kandidovati za poslanika i odbornika, Zukorlić je rekao da sve što radi, radi ozbiljno i iskreno. - Ako pozivam građane da me podrže, to podrazumeva i da ću prihvatiti sve što od mene budu tražili - objasnio je Zukorlić, koji se na konferenciji za medije u Mešihatu IZuS pojavio bez ahmedije (verske kape) i u civilnoj odeći. On je obelodanio i da će vršilac dužnosti muftije sandžačkog biti Abdurahman Kujović.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Politika mu važnija od vere

Izvor: Vesti-online.com, 08.Mar.2016, 05:14

Muftija sandžački Muamer Zukorlić izjavio je u ponedeljak na konferenciji za štampu u Novom Pazaru da će biti nosilac liste Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka (BDZS) na republičkim i lokalnim izborima i da će zbog toga funkciju muftije staviti "na mirovanje"...Na ovakav potez muftija...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.