Mučio, pa zaklao dete

Izvor: S media, 27.Feb.2011, 23:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mučio, pa zaklao dete

Uhapšen ubica petogodišnjaka iz Miratovca kod Preševa. Refik Zairiju je, navodno, psihički poremećena osoba

Refiku Zairiju iz Miratovca kod Preševa, određen je pritvor do mesec dana nakon što ga je saslušao istražni sudija Višeg suda u Vranju. Zairi se sumnjiči za ubistvo petogodišnjeg Nijaza Ibraimija iz istog sela.

Zairi je u nedelju smešten u pritvorsku jedinicu Okružnog suda u Vranju.

Kako „Novosti“ >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << nezvanično saznaju, narednih dana mogao bi da bude poslat na psihijatrijsko veštačenje, pošto njegovo ponašanje ukazuje da ima psihičke probleme, što potvrđuju i meštani Miratovca.

- On se već duže vreme ponaša čudno. Običavao je da luta selom, da šparta ulicama bez ikakvog cilja. I tog dana je bio na ulici i nervozno se šetkao gore-dole, kao da je nekog čekao - priča meštanin Miratovca.

IZBEGAO LINČ

Telo dečaka pronađeno je s vratom prerezanim od uha do uha. Meštani Miratovca toliko su bili ogorčeni da su kuću Zairijevih, tvrde očevici, obezbeđivali pripadnici žandarmerije, dok je Refika policija izvodila s lisicama na rukama.

Seljani ovog čisto albanskog sela uz samu granicu sa Makedonijom kažu da je Zairi imao pik na svoje prve komšije Ibraimijeve, koji su mu, inače, i dalji rođaci. Ali, Refik je stalno bio u sukobu sa svima njima, svađao se, vređao ih. Osim što ih je nazivao pogrdnim imenima, Refik je Ibraimijevima u dvorište ubacivao delove zaklanih životinja, da ih uplaši, ili je kačio delove odeće na njihovu kapiju.

Iako se na saslušanju branio ćutanjem, nezvanično saznajemo da je tog dana sačekao malog Nijaza da se vrati iz vrtića. Dečaka je na prevaru odveo u napuštenu kuću, tik uz svoje i dvorište Ibraimijevih. Tu je, kako saznaju „Novosti“, mučio dete, pre nego što mu je bez milosti nožem prerezao vrat!

Posle je pokrio leš starim vratima i najlonom i hladnokrvno otišao kući, a meštani kažu i da je oprao nož. Međutim, policijski obruč oko njega ubrzo se zatvorio, jer ga je verovatno neko video kako sa dečakom ulazi u kuću.

(Večernje Novosti)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.