Mrtvozornik u Skupštini!

Izvor: Kurir, 06.Apr.2012, 07:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mrtvozornik u Skupštini!

Na izbornoj listi opozicionih stranaka našla se i doktorka koja građanima daje bizarne preporuke, ali i ljudi sa sudskim prijavama i policijskim dosijeima

BEOGRAD - Ne biraju!

Ni opozicione stranke nisu mnogo bolje od vladajućih partija kada je reč o izboru budućih poslanika.

Na primer, na poslaničkoj listi DSS našla se lekarka mrtvozornik, koja se rukovodi parolom da „ako ne možeš da podneseš da ti pacijent umre, onda ne treba da >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << budeš doktor“ i čudnovato objašnjava da stari imaju pravo da boluju i umiru od čega hoće. Kandidati za ulazak u najvišu zakonodavnu instituciju su i kažnjeni za krađu struje i osumnjičeni za krađu drva po tuđim šumama.

SNS: Krao struju i drva

Jovan Daja, mesar iz Bele Crkve, 137. je na listi SNS. Potpredsednik Opštinskog odbora SNS u Beloj Crkvi Nebojša Stanojević tvrdi za Kurir da je protiv Daje policija podnela krivičnu prijavu zbog krađe drva u tuđoj šumi i da je predmet u Tužilaštvu u Vršcu.

- Sekao je motorkama drva, policija ga je zatekla na licu mesta. Nije imao kud, priznao je krađu - jada se Stanojević. Daja je, inače, kažnjen sa 12.000 dinara po prijavi EDB Vojvodine iz 2005. zbog „samovoljnog priključenja električne energije na objekat porodične kuće“. Prethodno mu je, kako su pisali mediji, zbog neizmirenog duga od 240.000 dinara EDBV isključila struju. Daja kaže za Kurir da nije tačno da ga je policija uhvatila u krađi drva i da je zbog toga protiv njega podneta prijava.

- Pripisano mi je delo koje nisam počinio. Odgovoran sam i častan čovek - navodi Daja.

DSS: Stari imaju pravo da umru od bilo čega

Branka Antić, kandidat DSS, doktor opšte prakse i mrtvozornik u valjevskom Domu zdravlja, „proslavila“ se u emisiji na lokalnoj televiziji u kojoj je opisivala slučajeve iz svoje karijere:

- R. S. (81) imao je bogatu istoriju bolesti. Imao je pravo da umre od bilo čega. Nije smrzavanje u pitanju, navikao je na te uslove. Smatram da je to prirodna smrt od kuće do štale - objasnila je Antićeva, a zatim u istom stilu dala nekoliko bizarnih zdravstvenih saveta TV gledaocima. Na primer, preporučila im je da „ne idu na planinarenje na minus 18“ i dodala da je mobilni telefon „izuzetna sprava“ za traženje pomoći?!  Apelovala je da rodbina leš „ne oblači, kupa, stavlja u sanduk, kako bismo mogli da obavimo uviđaj“.

- Posao je posao. Neko i to mora da radi - zaključila je ona, a danas kaže:

- Ne očekujem da budem poslanik. Nije mi to primarno u životu. Ja sam lekar mrtvozornik i majka - kaže ona za Kurir.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.