Izvor: Blic, 27.Jul.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mrkonjić kandidat?

Mrkonjić kandidat?

BEOGRAD - Ime predsedničkog kandidata SPS biće poznato javnosti do sredine avgusta - saznaje 'Blic' u vrhu te stranke. Naš izvor je istakao da rukovodstvo ove stranke očekuje da se Milošević veoma brzo izjasni o svojoj eventualnoj kandidaturi s obzirom na situaciju u kojoj se nalazi i pravne aspekte ili da uputi svoj predlog za predsedničkog kandidata SPS. Prema njegovim rečima, socijalisti očekuju da se Milošević zahvali na kandidaturi i da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << podrži kandidata koga utvrdi GO SPS. On je istakao da se lista imena za predsedničkog kandidata ove stranke sa 25 predloga suzila na imena Slobodana Miloševića, Velimira-Bate Živojinovića i Milutina Mrkonjića.

I. C. Kalajić: Samo premijer

Beograd - Dragoš Kalajić, čije se ime često pojavljuje u medijima kao ime potencijalnog predsedničkog kandidata koga bi podržale skore sve opozicione stranke, u izjavi za 'Blic' rekao je da je 'veoma dirnut i počastvovan izrazima poverenja iz patriotskih redova, ali da smatra da oni precenjuju ulogu predsednika, previđajući činjenicu njegovog pukog protokolarnog značaja'.

- U političkom sistemu Srbije predsednik ne može čak ni da raspusti Skupštinu bez zahteva Vlade - rekao je Kalajić i dodao da 'nema nameru da vezanih ruku, snoseći ogromnu moralnu odgovornost, posmatra kako dosmanlije uništavaju našu državu i narod, kako rasprodaju državnu imovinu i ubijaju srpsku kulturu'. - Spreman sam da u vladi novog narodnog jedinstva preuzmem ulogu predsednika, jer znam sredstva i ljude sposobne da izvrše brzi preporod Srbije i da od nje stvore jednu od vodećih snaga EU - rekao je Kalajić za 'Blic'. I. C.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.