Mrkonjić fleksibilan: Ko me pozove - ići ću na pregovore

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Maj.2008, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mrkonjić "fleksibilan": Ko me pozove - ići ću na pregovore

BEOGRAD - Potpredsednik Socijalističke partije Srbije Milutin Mrkonjić izjavio je za danasšnji Blic da su pregovori o formiranju vlade sa DSS i SRS tek na početku i da usvajanje pet principa na trojnim pregovorima pre dva dana "ne znači ništa".

"Dogovor sa SRS i DSS nije zakucan, taman posla. I Palma se čak uplašio", rekao je Mrkonjić i istakao da je realizacija svih razvojnih projekata u oblasti poljoprivrede, energetike i saobraćaja "uslov svih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << uslova". "Principi koje smo usvojili su nesporni, počeli smo da pišemo i koalicioni sporazum i to će trajati nekoliko dana, međutim to još ne znači da smo se dogovorili o vladi", rekao je Mrkonjić.

"Nema ništa od dogovora ako mi ne obezbedimo posao za ljude, a to možemo samo ako realizujemo velike poslove kao što su autoput Horgoš - Požega i koridor 10 i sedam i Đerdap 3. Ništa od toga ne možemo da ostvarimo bez pretpristupnih evropskih fondova i kredita evropskih banaka", dodao je on.

Mrkonjić je istakao da ga "uopšte ne zanima prazna priča, kao ni ministarska mesta".

Upitan da li će pregovarati sa koalicijom "Za evropsku Srbiju", bez obzira na sadašnje pregovore sa DSS i SRS, Mrkonjić je podsetio da iz te koalicije još nije stigao zvaničan poziv, ali da je on "fleksibilan" i "ko me pozove ja ću ići na pregovore".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.