Izvor: S media, 08.Maj.2013, 12:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mrkonjić: Stvaranje uslova za konkurenciju u železnici

Ministar saobraćaja Srbije Milutin Mrkonjić izjavio je danas da Predlog zakona o železnici stvara uslove za otvaranje tržišta i pojavu više železničkih prevoznika što će, kako je naveo, pojačati konkurenciju i poboljšati uslove prevoza.

Na sednici Skupštine Srbije, Mrkonjić je rekao da se novim zakonom o železnici predvidja razdvajanje železničkog sistema Srbije na deo za upravljanje infrastrukturom, organizovanje i regulisanje saobraćaja i na deo >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << za prevoz putnika i roba.

Novi zakon će omogućiti veću efikasnost železničkog sistema Srbije i primenu evropskih propisa u njemu, rekao je Mrkonjić i dodao da Predlog zakona o železnici pruža osnovu za reformu železnice u Srbiji.

Ministar je rekao da je zakonom predvidjeno i da Skupština Srbije na predlog Vlade usvoji petogodišnji Nacionalni program železničke intrastrukture u kome će biti utvrdjeno stanje infrastructure i mere potrebno za njeno održavanje i razvoj.

Poslanici u objedinjenoj raspravi zajedno sa Predlogom zakona o železnici razmatraju i Predlog zakona o potvrdjivanju sporazuma vlada Srbije i Kipra o saradnji u pomorskom transportu.

(Beta)

Foto: Beta/Vladimir Milovanović

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SVM: Da Vojvodina upravlja delom železnice

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Maj.2013

Šef poslaničke grupe Saveza vojvođanskih Mađara Balint Pastor izjavio je danas da će ta stranka podržati Predlog zakona o železnici ako bude usvojen njen amandman kojim traži da pokrajina Vojvodina i lokalne samouprave mogu da upravljaju železničkom infrastrutkurom na svojoj teritoriji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.