Mrkić imao 30 sastanaka u Teheranu

Izvor: B92, 01.Sep.2012, 14:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mrkić imao 30 sastanaka u Teheranu

Beograd -- Ministar spoljnih poslova Ivan Mrkić završio je posetu Teheranu, gde je imao prilike da se sastane sa više od 30 ministara inostranih poslova.

Proteklih dana u glavnom gradu Irana održavao se 16. samit Pokreta nesvrstanih zemalja.

Kako se navodi, uoči obraćanja jednom od najbrojnijih multilateralnih skupova današnjice, Mrkić se, između ostalih, sastao i s ministrima inostranih poslova Irana, Indije, Alžira, Gane, Namibije, Indonezije, Bangladeša, Pakistana, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Iraka, Kuvajta i Kazahstana.

O produbljivanju sveobuhvatne bilateralne saradnje, ministar Mrkić je razgovarao s ministrima Egipta i Kube, dok su regionalna pitanja preovladavala na sastancima sa zvaničnicima Hrvatske, BiH i Crne Gore.

Delegacija Srbije imala je priliku da se sastane i s predstavnicima velikog broja međunarodnih organizacija poput Crvenog krsta i Arapske lige, dodaje se u saopštenju srpskog MSP-a.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.