Izvor: B92, 05.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Mreža žena Srbije i Kosova"

Beč -- U Beču danas počinje skup koji će okupiti žene iz sveta politike, medija i civilnog društva iz Srbije i sa Kosova.

Uporedo s nastavkom pregovora o Kosovu, danas počinje dvodnevni skup na poziv ministarke inostranih poslova Austrije Ursule Plasnik. Međunarodni simpozijum "Oblikovanje naše evropske budućnosti, stvaranje mreže žena Srbije i Kosova" organizuje diplomatska akademija u Beču, a težište razgovora biće konkretna saradnja u oblastima kao što su obrazovanje, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << socijalna i ekonomska pitanja i mediji.

"Ne želimo da dupliramo pregovore o statusu, već da se usredsredimo na pitanja koja u pregovorima nisu dobila dovoljno prostora", kaže Ursula Plasnik, prenosi austrijski Prese.

Na simpozijumu će biti održane tri radne grupe na kojima će učesnice iz regiona razgovarati o strategijama saradnje u obrazovanju, medijima, u ekonomskim i društvenim pitanjima.

Najavljeno je između ostalih, učešće predsednice Fonda za humanitarno pravo Nataše Kandić, potpredsednice Privredne komore Srbije Radmile Milivojević, predsedavajuće kosovskog javnog radiodifuznog preduzeća Vjose Dobrune i direktorke najveće kosovske medijske grupe Koha Fljake Suroi.

Centralni deo simpozijuma biće sutrašnji okrugli sto u diplomatskoj akademiji, na kom će učestvovati pomoćnica šefa diplomatije Srbije Milica Delević i kosovske političarke Nekibe Keljmendi i Edita Tahiri.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.