Možemo sami da pređemo cenzus

Izvor: Glas javnosti, 29.Avg.2009, 09:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Možemo sami da pređemo cenzus

BEOGRAD - Lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma objavio je juče, u novootvorenim prostorijama u centru Beograda, da je ta stranka predala zahtev za upis u Registar političkih stranaka, sa više od 15.000 potpisa građana. Marković je rekao da je JS četvrta stranka koja je do sada predala zahtev za preregistraciju i da je to sada „jaka stranka, sa više od pet odsto podrške građana“.

Prema oceni Markovića, JS bi na narednim izborima i sama mogla da pređe cenzus od >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << pet odsto, a da očekuje da građani u velikom broju daju podršku koaliciji SPS-JS-PUPS.

Na primedbu da JS otvara nove prostorije u vreme ekonomske krize, Marković je odgovorio:

- Nije ovo luksuz, ako pogledate pod kako izgleda, otkriću vam da se isti koristi u štalama gde su krave muzare, a pošto smo mi sa sela, nije nam smetalo. Staklo smo kupili veoma jeftino, po prošlogodišnjoj ceni. Bilo je priča da smo ugradili đakuzi, što, naravno, nije tačno.

Palma je juče ponovio da ni njemu, ni njegovim poslanicima ne pada na pamet da u ponedeljak, 31. avgusta, podrže predložene izmene Zakona o javnom informisanju u parlamentu!

On smatra da poslanici ne smeju da dozvole da one budu usvojene, posebno jer se tome protive i Oebs i međunarodna udruženja novinara i svi novinari u Srbiji.

- Ako se usvoje predložene izmene, novinar neće smeti da napiše ništa o političarima. To je jako loše. Pa mene su novinari ubili pisanjem o žirafi, ali ja nisam otišao kod Borisa Tadića i zapretio da ću rušiti vladu ako u novinama još jednom vidim slovo ž, a ne žirafu - istakao je Marković, izrazivši uverenje da je većina poslanika koji će glasati „za“ lično protiv zakona, ali da će pod uticajem stranačkih lidera podržati izmene.

Lider JS je najavio da će žirafa u jagodinski zoološki vrt ipak doći, ali neće biti plaćena iz budžeta, nego je sponzor „jedan preduzetnik iz Beograda, koji nema nikakve veze sa JS ni sa Jagodinom, niti je izvođač ili dobavljač“.  

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.