Moldavija: Predsednik Dodon poništio odluku o raspuštanju parlamenta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Jun.2019, 08:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moldavija: Predsednik Dodon poništio odluku o raspuštanju parlamenta

Predsednik Moldavije Igor Dodon koga je Ustavni sud razrešio dužnosti, poništio je odluku o raspuštanju parlamenta.

Dodon je novinarima rekao da je potpisao ukaz o poništavanju odluke privremenog predsednika Pavela Filipa o prevremenim parlamentarnim izborima za koju tvrdi da je "nezakonita", prenosi AP.

Moldavske partije složile su se ranije da formiraju vladu i imenuju Maju Sandu, bivšu ministarku prosvete i savetnicu Svetske banke, za premijerku da bi smanjile >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << moć oligarha u jednoj od najsiromašnijih zemalja Evrope, čime je prekinut višemesečni zastoj u skupštini nakon parlamentarnih izbora održanih u februaru.

Međutim, njihov savez je izazvao sukob s Demokratskom strankom Moldavije i Ustavnim sudom, koji je razrešio predsednika Igora Dodona i postavio bivšeg premijera Pavela Filipa za privremenog predsednika.

Nakon toga, Filip je raspustio parlament i potpisao dekret za održavanje prevremenih izbora u septembru.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.