Moguća koalicija Šapić-DSS?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Apr.2019, 10:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moguća koalicija Šapić-DSS?

Predsednici Srpskog patriotskog saveza Aleksandar Šapić i Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović razgovarali su o saradnji i potencijalnoj koaliciji, a politički analitičari ocenjuju da koalicija te dve stranke ne bi bila bez perspektive.

Jovanović je za Blic izjavio da je sastanak dobro prošao, a obojica kažu da je rano govoriti o koaliciji, ali da je njihov nedavni sastanak bio uspešan.

Analitičari smatraju da bi saradnja DSS i SPAS predstavljala prirodnu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << koaliciju, koja bi imala šanse da pređe cenzus i predstavi se kao srednja opcija između vlasti i Saveza za Srbiju, smatraju analitičari.

Izvršni direktor Cesida Bojan Klačar kaže da bi ta koalicija bila prirodna, programski koherentna i usaglašena, jer je očigledna intencija i Šapića i Jovanovića da profilišu desnu orijentaciju, malo dalju od desnog centra.

Vladimir Pejić iz agencije Faktor plus ocenjuje da je politička scena dosta zatvorena, a oni su struja koja ide "zdravim putem", bez teških reči, uvreda na račun protivnika.

"Ne lepe etikete drugima, ne lepe ih ni drugi njima. Odaju utisak ljudi s kojima može da se razgovara", istakao je Pejić.

On je takođe uveren da matematički zbir njihovih tri plus tri odsto podrške, koliko trenutno imaju, "pre moglo da bude pre sedam ili osam, nego, na primer, četiri".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Šapić: Rano je govoriti o izbornim koalicijama

Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Apr.2019

Predsednik Srpskog patriotskog saveza (SPAS) Aleksandar Šapić izjavio je da nisu tačne trvdnje da će dosadašnji poslanici pokreta Dveri pristupiti SPAS-u i da je godinu dana pre redovnih izbora rano govoriti o izbornim koalicijama...Šapić je za list Danas od četvrtka kazao i da ima pozitivne...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.