Izvor: B92, 25.Jul.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Moguća je jedinstvena politika"

Jagodina -- Trajković kaže da je moguće dogovoriti jedinstvenu politiku o delovanju predstavnika Srba na Kosovu i Metohiji.

Gostujući u nedelju na TV "Palma plus", predsednik Srpskog pokreta otpora Momčilo Trajković je rekao da je pitanje učešća Srba na oktobarskim pokrajinskim izborima posebna tema o kojoj treba da razgovaraju predstavnici Srba sa Kosova i Metohije i zvanični Beograd.

"Odluka mora biti zasnovana na činjenicama šta je za kosovske Srbe najkorisnije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i najkonstruktivnije u ovom trenutku. Međutim, treba proširiti listu učesnika u odlučivanju, jer smo mi (Pokret Snaga Srbije-SPOT-Nova Srbija) podnošenjem liste za pokrajinske izbore postali ravnopravni partner u razgovorima", kazao je Trajković.

Prema njegovim rečima, najpre bi trebalo dogovoriti da li će srpske stranke na predstojećim izborima nastupiti jedinstveno. "Trebalo bi da se dogovorimo da li ćemo nastupiti s jednom listom, za šta se mi zalažemo, ili ćemo na izbore ići sa dve liste. Bilo kako, nedopustivo je da država odugovlači sa donošenjem odluke o učešću Srba na izborima u pokrajini", rekao je Trajković.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.