Model južnog Tirola neprihvatljiv

Izvor: B92, 12.Avg.2010, 17:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Model južnog Tirola" neprihvatljiv

Gračanica -- Predsednik SNV severnog Kosova Milan Ivanović izjavio je KIM radiju da je "model Južnog Tirola, kao ideja za sever Kosova, potpuno neprihvatljiva".

Ivanović smatra da je ovde reč o autonomiji unutar države Kosovo, čije postojanje nije prihvatljivo.

On smatra i da bi "srpsko pitanje trebalo rešavati integralno", jer se "ne može odvajati sever Kosova od drugih teritorija na kojima Srbi žive u većini ili su bili većina".

Neke od stranaka >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Srbiji, poput LDP ili Srpskog pokreta obnove, "koje se otvoreno izjašnjavaju za nezavisnost Kosova", ukazao je Ivanović, mogu ovu ideju smatrati dobrom, ali nju ne smeju prihvatiti srpske vlasti.

"Mislim da naša vlast ne bi smela da prihvata ovakve ideje koje ugrožavaju naše vitalne nacionalne interese", zaključio je Ivanović.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.