Izvor: B92, 25.Jul.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mladima preneti vojvođanski duh

Bačka Topola -- Vojvodina je među retkima koja je sačuvala poštovanje, kao i etnički i regionalni identitet i otvorenost, smatra Bojan Pajtić

Predsednik Izvršnog veća Vojvodine izjavio je da je obaveza pokrajinskih vlasti da neguju i da za buduće generacije sačuvaju duh vojvođanske tolerancije. "Iako etnički najsloženija, Vojvodina je jedan od retkih delova bivše Jugoslavije koji nikada nije bio zahvaćen ratnim razaranjem, već je i u najtežim uslovima očuvan mir", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kaže on.

"Danas sa mnogo više optimizma možemo gledati u dane koji dolaze", rekao je Pajtić na predavanju učesnicima Kampa tolerancije u Bačkoj Topoli.

Kamp tolerancije mladih Dunavskog regiona traje u Bačkoj Topoli od 22. do 30 jula, pod sloganom "Samo nam je ljubav potrebna".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.