Izvor: Blic, 16.Jan.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mladića uhapsiti kao Gotovinu

Mladića uhapsiti kao Gotovinu

Ministar Rasim Ljajić izjavio je juče da će poseta glavnog tužioca Haškog tribunala Karle del Ponte Beogradu, krajem januara ili početkom februara, biti prekretnica u saradnji SCG sa Hagom.

Ljajić je u intervjuu BK televizji ocenio da to neće biti poseta 'pritisaka i uvrtanja ruku, već radna poseta koja će rezultirati hapšenjem preostalih haških optuženika'.

'Mislim da će nam biti ponuđen takav vid saradnje kao >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Hrvatskoj u slučaju hapšenja Gotovine', kazao je Ljajić dodavši da o detaljima ne može da govori.

On je ocenio da politička platforma koju su usvojili Albanci sa juga Srbije, o autonomiji kao za Srbe na Kosovu i Metohiji, nije realna i da se nikako ne može povući paralela između njihovog i položaja Srba u južnoj pokrajini.

Ljajić je rekao da je dobio imena dve osobe iz Tutina, koje su, kako je obavešten, 7. novembra 2005. dobile zadatak da ga likvidiraju. On je dodao da nadležne službe još ništa nisu uradile u vezi s tim saznanjima.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.