Izvor: B92, 25.Avg.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mladić u Hag do 1.oktobra ili sankcije

Beograd -- Nebojša Čović je potvrdio da je 1. oktobar rok za izručenje generala Ratka Mladića Haškom tribunalu.

"To je opšte poznata stvar u diplomatskim krugovima i to je sasvim jasno rečeno", rekao je u sredu predsednik Koordinacionog centra za Kosovo i Metohiju. "Našim političarima je jasno rečeno da je 1. oktobar naredni sledeći rok kada se povećava stepen sankcionisanja određenih odnosa prema nama, naravno i u finansijskom delu, a to se prvenstveno odnosi na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << generala Mladića", rekao je Čović.

On je precizirao da zato mora da postoji određena strategija i da to nije trgovanje sa međunarodnom zajednicom nego "realan odnos ako smo partneri" koji treba da podele "posledice i dobre i loše strane odnosa".

Čović je odbio da komentariše informacije u medijima da postoji mogućnost njegove smene sa ove funkcije. "Zar mislite da će mi uskratiti neko zadovoljstvo", rekao je on.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.