Izvor: B92, 03.Jul.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Mladić se možda sam preda"

Beograd -- Ministar odbrane SCG tvrdi da ne treba isključiti mogućnost da se general Ratko Mladić sam preda Haškom tribunalu.

Prvoslav Davinić je rekao za "Blic" u subotu da bi Tribunal - ukoliko bi general Mladić došao u Sheveningen - dozvolio da se ostalim optuženima sudi u zemlji.

Ministar Davinić je rekao da je razgovarao sa generalima Pavkovićem i Lazarevićem, i kaže da su oni teško bolesni, kao i da mu je jedan od njih rekao da ne želi da umre u zatvoru, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a da mu se ne omogući da se brani.

Ne postoji mogućnost da se Ratko Mladić preda, kaže za B92 komenatator lista "Politika", Ljubodrag Stojadinović. "Nema okolnosti u kojima bi se Ratko Mladić predao, bar na osnovu onoga što ja znam o njemu, i na osnovu dosadašnjih iskustava. Verovatno gospodin Davinić ima neke informacije koje možda ja nemam, ali u ovom trenutku je priča pre svega o tome da treba dokazati da Ratko Mladić nije ovde. Mislim da to nije moguće dokazati, ne znam na koju metodologiju su mislili ljudi koji su planirali da dokazuju da Mladić nije tu. To je vrlo zanimljiva ideja, koja je, naravno, neostvariva i ona može da bude vrlo zabavna, kad je u pitanju Ratko Mladić, tako da je ovo pokušaj da se dokaže nedokazivo. To je, po mom sudu, jedna igra koja proizilazi iz sveopšte nemoći kad je u pitanju odnos prema Ratku Mladiću i Radovanu Karadžiću, prema ljudima koji su najduže nedostupni", rekao je Stojadinović.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.