Izvor: B92, 29.Mar.2008, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mladi LDP-a traže Tijanićevu smenu

Beograd -- Mladi Liberalno demokratske partije zatražili su danas smenu direktora Radio televizije Srbije Aleksandra Tijanića.

Pismo sa zahtevom za Tijanićevu smenu u ime mladih LDP-a predao je u pisarnicu RTS-a Ljubomir Pajović koji je izrazio žaljenje što niko od nadležnih nije reagovao povodom inicidenta kada je direktor RTS-a u četvrtak u Palati pravde ošamario člana LDP-a.

"Tijanić je ošamario našeg kolegu u Palati pravde - na mestu gde treba da se >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << poštuje pravda. Na to niko nije reagovao. Od njega ne očekujemo ništa drugo, ali zato očekujemo od nadležnih i Upravnog odbora RTS-a da zahtevaju Tijanićevu smenu", kazao je Pajović novinarima.

Mladi LDP-a očekuju i od stranaka koje su imenovale UO RTS-a da smene Tijanića, kazao je Pajović, kao i reakciju od DS-a a od predsednika Srbije Borisa Tadića da se izjasni o toj temi i da od svojih ljudi u UO RTS-a traži da razreše Tijanića.

"Ako Tadić ništa ne uradi povodom ovoga, treba da kaže da li je to politika Evrope, a ako misli da je šamaranje evropska vrednost, onda treba da se izjasni da građani znaju", kazao je Pajović.

Na plato ispred RTS-a bilo je više desetina mladih - pristalica LDP-a koji su uzvikivali "Tijaniću stidi se". Između ostalih nosili su trapsarente sa slikom na kojoj Tijanić ljubi predsednicu JUL-a Miru Marković i piše "Stop julovskom batinašu".

Tokom protesta stigla je i grupa od 20 mladića noseći natpise na kojima je između ostalog pisalo "Kupao si se u Šilerovoj Čedo", "Čedo Đinđić te odbacio".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.