Mladi Hrvati i Srbi kreirali srpsko-hrvatsku zastavu prijateljstva

Izvor: Blic, 21.Avg.2011, 13:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mladi Hrvati i Srbi kreirali srpsko-hrvatsku zastavu prijateljstva

Na multietničkim likovnim susretima mladih iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Makedonije, Mađarske, Nemačke, Slovenije i Hrvatske, koji su ovih dana održavani u Gvozdu, u Sisačko-moslavačkoj županiji, učesnici Hrvati i Srbi zajednički su kreirali “zastavu prijateljstva”, od koje će se mnogima u njihovim zemljama verovatno dignuti kosa na glavi, piše "Večernji list".

"Pun nam je kofer nacionalističkih, srpsko-hrvatskih i četničko-ustaških prepucavanja. Smeta nam >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << stalno pozivanje na prošlost, pri čemu niko ne misli na budućnost. To nas u dobroj meri frustrira pa smo odlučili barem malo, simbolično, dati svoj doprinos razvitku prijateljskih odnosa dve zemlje", objasnili su Anja Blažević i Stefan Gužvica, koji su kreirali zastavu.

Anketa

Kako vam se dopada zastava?

Odlična je, pravi spoj

Mogla je i bolje da se napravi

Zastave Srbije i Hrvatske ne treba mešati

snimam...

radim...

Glasaj

Glasaj Rezultat

"Zastavu smo kreirali kako bismo pozvali na ljubav i toleranciju dva naroda. Svesni smo da će zastava izazvati reakcije i polemike, no u demokratskim društvima to je i te kako poželjno. Izradili smo nekoliko primjraka, od kojih se jedan vijori u našem kampu u Gvozdu i ostaje mladima iz Hrvatske, jedan primerak putuje u Srbiju, a ostale smo podelili prijateljima iz drugih zemalja", kažu Anja Blažević i Stefan Gužvica, autori zastave.

Povezane vesti: Album bivših članova Azre objavljen i u Srbiji

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mladi napravili spoj srpske i hrvatske zastave

Izvor: Radio 021, 21.Avg.2011

Na multietničkim likovnim susretima mladih iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Makedonije, Mađarske, Nemačke, Slovenije i Hrvatske, koji su ovih dana održavani u Gvozdu, u Sisačko-moslavačkoj županiji, učesnici Hrvati i Srbi zajednički su kreirali "zastavu prijateljstva", od koje će se mnogima...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.