Mladenović: Za proteste bez nasilja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Jul.2008, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mladenović: Za proteste bez nasilja

BEOGRAD - Portparol Demokratske stranke Srbija Andreja Mladenović izjavio je danas da su protesti jedna od tekovina demokratije i legitimno pravo građana i opozicije, ali je naglasio da se DSS zalaže da oni budu mirni i bez nasilja.

"Bitno je izbeći nasilje i rušenje, to nije dobro, jer se time ne šalje poruka koju opozicija želi da pošalje mirnim protestima, već oni proizvode suprotan efekat.

DSS je najavila da će opozicione stranke podržati proteste, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kako bi se skrenula pažnja na politku koju vodi vladajuća koalicija, jer oni ne vode politiku Srbije, već onu koja im se nameće sa strane", kazao je Mladenović.

On je dodao da su, između ostalog, razlozi zbog kojih opozicija protestuje i "medijska blokada" i da su protesti jedan vid i način da opozicione stranke izraze svoj stav i mišljenje.

DSS nikad neće kršiti ustav



"Uvek je vlast ta koja mora da se potrudi da svojom poilitikom i delovanjem izbegne da do protesta dođe. Vlast mora da se trudi da kada dođe do uzavrele političke situacije, kakva je sada u Srbiji, činjenjem, a ne nečinjenjem umiri situaciju", kazao je Mladenović.

On je dodao da "vlast može promenom politike da učini mnogo kada su protesti u pitanju". Što se DSS-a kao opozicije tiče, ta stranka nikada nije i neće kršiti Ustav i zakon, ali je dodao da je njeno legitimno i demokratsko pravo da deluje i kroz proteste.

"Osuđujemo svaku vrstu nasilja, a posebno napade na novinare. Apelujemo na sve koji učestvuju u protestima da se uzdrže od te vrste reakcija. Ukoliko postoji nezadovoljstvo radom nekog medija, postoje drugi načini da se to nezdovoljstvo iskaže, ali napad na novinare je svakako za osudu", naglasio je Mladenović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.