Izvor: Blic, 04.Jun.2008, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mladenović: Dogovor o vladi uticaće na lokalne koalicije

Portparol Demokratske stranke Srbije Andreja Mladenović izjavio je danas da koalicija sa Socijalističkom partijom Srbije na lokalnom nivou neće moći da opstane, ako socijalisti naprave dogovor o vladi Srbije sa Demokratskom strankom.



"Mi smo se odlučili u ovom trenutku za tu koaliciju. Nisam siguran da će te lokalne koalicije moći da opstanu na taj način, ako se na republičkom nivou formira druga koalicija", rekao je Mladenović za radio B92.

On je, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << međutim dodao da lično ne veruje da će se to dogoditi jer, kako je naveo, DSS ima čvrst dogovor sa koalicijom oko SPS-a i radikalima na nivou Beograda, a u toku su i pregovori tih partija o vladi.

Portparol DSS-a je rekao da ta stranka očekuje da će pre konstituisanja Skupštine Srbije biti potpisan koalicioni sporazum sa strankama oko SPS-a i radikalima i da bi najbolje bilo da Srbija u junu dobije vladu.

Mladenović je potvrdio da je sa liderom SPS-a Ivicom Dačićem i zamenikom predsednika radikala Tomislavom Nikolićem u pregovorima bilo reči o podeli resora.

"Sa Dačićem i Nikolićem razgovarano je i o detaljima preuzimanja određenih resora u vladi. Tu se došlo do visokog nivoa saglasnosti i kad se potpiše koalicioni sporazum, to će biti i objavljeno. Sada je rano o tome pričati", rekao je Mladenović.

On je još rekao da se ne može DSS-u pripisivati da je protiv Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sa EU.

Mladenović je rekao da je pravni tim DSS-a završio opsežnu pravnu analizu SSP-a i da će je tokom dana, a najkasnije sutra do kraja utanačiti sa Novom Srbijom, nakon čega će biti predočena koalicionim partnerima i javnosti.

Upitan o šansama za eventualno održavanje novih parlamentranih izbora, Mladenović je ocenio da bi novi izbori bili loša opcija.

On je ponovio da je zakazivanje konstitutivne sednice Skupštine grada za 14. jul politička samovolja predsednika Skupštine grada Zorana Alimpića, i za danas najavio početak različitih vrsta protesta zbog te odluke.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mladenović: Bitan i dogovor o Vladi

Izvor: B92, 04.Jun.2008

Dogovor može i da propadne (FoNet)..Beograd -- Portparol DSS-a Andreja Mladenović izjavio je da dogovor o vlasti u Beogradu može da propadne ako koalicija oko SPS-a formira vlast sa ZES-om na republičkom nivou... Mladenović je naveo da Demokratska stranka Srbije u potpunosti veruje novim koalicionim...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.