Mladenović: D S S neće odustati od koalicije u Beogradu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Jun.2008, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mladenović: D S S neće odustati od koalicije u Beogradu

BEOGRAD - Portparol D S S Andreja Mladenović izjavio je da je ta stranka neće ni po koju cenu odustati od koalicije koju je u Beogradu formirala sa NS, SRS i koalicijom okupljenom oko SPS. To je "jedina koalicija o kojoj smo pregovarali, koju smo, na kraju, dogovorili i od koje nećemo ni po koju cenu odustati", rekao je Mladenović.

"Kršenjem osnovnih demokratskih principa kod sazivanja konstitutivne sednice Skupštine grada, (ministar za NIP Dragan) Đilas i >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << njegova stranka su jasno pokazali kako poštuju volju građana i kakva bi bila njihova vlast ", istakao je portparol D S S.

On je pozvao Đilasa da upotrebi svoj stranački uticaj kako bi v.d. gradonacelnika Zoran Alimpić preinačio svoju nedemokratsku odluku i zakazao sednicu Skupštine što pre, umesto što "mašta o nekoj njegovoj izmišljenoj koaliciji i slika se trošeći državni novac". Na toj sednici bi se jasno videlo koja koalicija jedino postoji u gradu Beogradu, ocenio je Mladenović, reagujući na današnju Đilasovu izjavu.

Dragan Đilas je danas, prilikom obilaska radova na rekonstrukciji ulica u Kaluđerici koje se finansiraju sredstvima NIP-a, rekao da ta stranka želi da formira vlast čiji je cilj evropska Srbija i izrazio nadu da će "takvu vlast dobiti što više opština u Srbiji".

Govoreći o formiranju gradske vlasti u Beogradu, Đilas koji je bio kandidat DS -a za gradonačelnika, izrazio je nadu da će se u njemu okupiti demokratske snage koje hoće da rade u interesu građana, "a ne da se bave parolama i uličnim perfomansima". On je izrazio uverenje da će 14. jula, kada je zakazana konstitutivna sednica Skupštine grada, biti ispoštovana volja građana i da će on postati novi gradonačelnik Beograda.

"Beograd je lokomotiva razvoja Srbije i ne može imati mašinovođu u liku Vojislava Šešelja", naglasio je on.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SRS: Nema objektivnih problema

Izvor: B92, 21.Jun.2008, 16:37

Beograd -- Potpredsednik SRS-a Dragan Todorović izjavio da ne postoji nijedan "objektivni problem" u pregovorima o formiranju republičke vlasti sa koalicijom okupljenom oko SPS-a... Todorović je rekao da je SRS jasno iznela svoje stavove i ostavila mogućnost SPS-u da svoje stavove definiše na nivou...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.