Mitrovčani proverili zdravlje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Sep.2018, 13:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mitrovčani proverili zdravlje

Još jedna velika akcija Ministarstva zdravlja juče je organizovana u sremskomitrovačkoj Opštoj bolnici. Zdravlje se moglo  proveriti bez zdravstvenog osiguranja i zakazivanja.

Da su akcije preventivnih pregleda postale uobičajene za stanovnike jedinog grada u Sremu pokazuje i to da Mitrovčani sve ozbiljnije vode brigu o zdravlju. Smatraju da su pregledi,  pored toga što su besplatni, pre svega korisni i od velike važnosti za svakog pojedinca.

Opšta bolnica >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u kontinuitetu sprovodi ovakve vrste akcija, koje su uvek različite. I ovog puta, potpuno besplatno, bez zakazivanja i čekanja,obavljao se internistički pregled, laboratorijske analize krvi, ali i tumor markeri. Prvi čovek mitrovačke bolnice dr Živko Vrcelj, kaže da je za neke od pregleda nabavljena i izvesna količina reagenasa.

Tokom jučerašnje akcije besplatnih preventivnih pregleda, obavljena su 192 pregleda i analiza. Od tog broja 79 internističko - kardioloških pregleda, dok su za 113 građana urađene laboratorijske analize krvi i više za od po stotinu građana, urađeni su opšti tumor markeri i tumor marrkeri jajnika i prostate. U velikoj akciji provere zdravstvenog stanja svojih sugrađan , pored direktora Opšte bolnice i glavne sestre ove ustanove, učestvovala su dva tima sa sedam lekara specijalista, jedan medicinski biohemičar, četiri medicinska tehničara i šest laboranata.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.